Το ψηφοδέλτιο των Εκλογών του Συλλόγου μας



ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ  17ης  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  ΤΟΥ  ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΚΑΙ  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ  ΛΕΥΚΑΣ  ΠΑΤΡΩΝ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Α.      Υποψήφια  Μέλη  για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο :
                                         (ΜΈΧΡΙ  ΔΥΟ  ΣΤΑΥΡΟΥΣ)ü


1.    Αθανασίου  Σπυρίδων
2.    Γεωργακοπούλου  Χριστίνα
3.    Γεωργογιάννης  Δημήτριος
4.    Καπατσούλια  Αντωνία
5.    Κούλου  Βασιλική
6.    Κούστη  Ανδριάνα
7.    Μαρκόπουλος  Θεόδωρος
8.    Σκάρου  Παναγιώτα
9.    Τσιλιγγάνος  Απόστολος
10.  Φωτόπουλος  Αθανάσιος
11.  Φωή  Ελένη

 Β.      Υποψήφια  μέλη  για  την  Ελεγκτική  Επιτροπή :
                                                    (ΈΝΑΝ  ΣΤΑΥΡΟ)ü

1.   Ανδρουτσοπούλου  Κρυσταλία
2.   Αργυροπούλου  Τούλα
3.   Δουφεξής  Αθανάσιος
4.   Κοτσαύτης  Χαράλαμπος
5.   Κουτσού – Σταθάτου  Ειρήνη

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΘΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ – ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.-
  \\\\\\\\\\\\|||||||||\\\\\\\\\\\\     


------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψηφίζω  για  την  γειτονιά  μου
Δεν γνωρίζω πως μπορεί κάποιος να γράψει κάποια πράγματα που αφορούν το παρελθόν, προφανώς όσο και να προσπαθήσουμε όλοι μας, ο καθένας θα έχει την δική του οπτική και στο τέλος, όπως πάντα καταλήγει η ιστορία έχει τρεις αλήθειες :  ΤΗΝ  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΣΟΥ,  ΤΗΝ  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΜΟΥ  ΚΑΙ  ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  ΑΛΗΘΕΙΑ, όπου  γι΄  αυτή  δεν θέλει κανείς να γίνεται λόγος.
Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με καμιά αλήθεια, ούτε θα μπω σε κάποια διαδικασία μικροπρέπειας, ο καθένας μας είναι κύριος του εαυτού του και ο καθένας μας με τις πράξεις του και μόνο δείχνει την κοινωνική του υπόσταση. Η ατομικότητα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και προφανώς άσχετο σε ότι αφορά το σύνολο. Το σύνολο που μας προσδιόρισε ως κοινωνία εργατικών κατοικιών Λεύκας.
Εδώ λοιπόν υπάρχουν αλήθειες τις οποίες ούτε η αλήθεια σου, ούτε η αλήθεια μου μπορούν να τις αγνοήσουν, μα πάνω απ΄ όλα να τις μηδενίσουν.
Και δεν μπορούν να μηδενιστούν γιατί είναι προσπάθειες πολλών. Πολλοί από εμάς, που ίσως  δεν έχουμε καταλάβει την αξία αυτών που κερδίσαμε και ως κοινωνία εργατικών Λεύκας αλλά και συλλογικότητα εργατικών Λεύκας.
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα λίγο από την αρχή.
-Γνωρίζει κανείς από τους 200 και πλέον Εργατικούς Οικισμούς πόσοι πραγματικά έφτασαν με σοβαρότητα στην Εισαγγελία;
Επειδή τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα δεν έμαθα κάτι ουσιαστικό και πραγματικό, το μόνο που γνωρίζω και το μόνο που υπάρχει σε όλες τις Εισαγγελίες της  Χώρας είναι οι καταγγελίες των 70 οικιστών από τις Εργατικές Κατοικίες Λεύκας Πατρών ή αλλιώς ΠΑΤΡΑ 14.
- Γνωρίζει κάποιος-α, τι ποσό δόσης έχει επιβληθεί σε οικισμούς που παραδόθηκαν μετά τον οικισμό τον δικό μας;
Οικισμοί στην Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Μεγαλούπολη, την Καβάλα, τους έχει καθοριστεί μηνιαία δόση 290,00 ευρώ.
Ακόμα και για το ποσό που μας έχουν καθορίσει εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν η κοινωνία μας σταθεί μια γροθιά, θα μηδενιστεί κι αυτό, γιατί απλά πολύ απλά (χωρίς να αναφέρω πολλά άλλα) δυο υφυπουργοί εργασίας μέσα στην Βουλή παραδέχτηκαν ότι ο οικισμός Πάτρα 14 έχει κακοτεχνίες. Αν αυτό δεν θεωρείται μια νίκη της κοινωνίας τότε τι μπορεί να θεωρηθεί νίκη.
Μια προσπάθεια όπου για να φτάσει σε αυτό το σημείο χρειάστηκαν πάνω από 1.300 σελίδες ενημέρωσης, είτε σε όλο το πολιτικό σύστημα της Χώρας, είτε σε Φορείς και μέσα Ενημέρωσης, ενώ παράλληλα ήταν δεκάδες οι προσωπικές συναντήσεις με όποιον είχε σχέση με το θέμα μας ή όποιον έπρεπε να ενημερωθεί.
Φτάνουμε στον Νοέμβριο του έτους 2011 και η μικρή κοινωνία μας, τότε πήρε μια σοβαρή απόφαση, την ίδρυση Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Λεύκας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά κύριο λόγο γιατί ο Σύλλογος της Λεύκας, αν και γνώριζε, αν και του είχε ζητηθεί βοήθεια για το θέμα των κακοτεχνιών του οικισμού, δεν ήθελαν να συνδράμουν στο όλο θέμα. 
Μετά από μια σειρά εμποδίων αλλά και πολιτικών αναταραχών η ίδρυση του Συλλόγου μας έγινε γεγονός τον Μάιο του έτους 2012. Πολλοί δυσανασχέτησαν, πολλοί πειράχτηκαν, πολλοί έλεγαν το κοντό και το μακρύ τους. Σε άλλους πείραζε το Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός λέγοντας τι Πολιτισμό και τι Μόρφωση μπορεί να υπάρχει αλλά και να δείξει ένας εργατικός οικισμός;  Άλλοι φοβήθηκαν ότι θα τρώγαμε από τις χορηγίες του Δήμου ή της Περιφέρειας. Σ΄  εμάς, το δικό μας Σύλλογο, ούτε δόθηκε αλλά ούτε ζητήθηκε καμιά χορηγία. Άλλοι, και βέβαια οι ποιο πολλοί, και για τον πιο σπουδαίο λόγο, φοβήθηκαν το άγνωστο. Τι ήταν, τι θα έκανε;
Χωρίς και οι ίδιοι να ξέρουμε, απλοί άνθρωποι, άνθρωποι όπου οι περισσότεροι προσπαθούσαμε και προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας μέσα από την λαίλαπα της ανεργίας και της κρίσης, καταφέραμε να κάνουμε υπερβάσεις.
Υπέρβαση είναι όπου το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών έφτασε μέχρι τις πόρτες μας, υπέρβαση ήταν που καταφέραμε να κάνουμε δυο φεστιβάλ, υπέρβαση είναι όπου απ΄ αυτόν τον μικρό σύλλογο και οικισμό την χρονιά που διανύουμε θα ξεκινήσει κάτι μεγάλο, κάτι που δεν το άγγιξε κανείς, υπέρβαση ήταν που σε καιρό κρίσης ο Δήμος μετά από τις πιέσεις μας, αλλάχθηκε το δίκτυο ύδρευσης, υπέρβαση θα είναι η ολοκλήρωση κατασκευής της δικής μας πλατείας, υπέρβαση ήταν ο καθαρισμός της οδού Λεύκας, υπέρβαση είναι που τα παιδιά μας ασχολούνται σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης χωρίς να καταβάλει κανένας γονιός κανένα αντίτιμο.
Η μεγαλύτερη όμως υπέρβαση είναι ότι στις εκλογές που έρχονται, κατορθώσαμε όλοι να τις κάνουμε μια μεγάλη γιορτή. Η συμμετοχή πολλών στο ψηφοδέλτιο, δείχνει όσο ποτέ άλλοτε την συμμετοχική δημοκρατία και παράλληλα το ενδιαφέρον, τη θέληση, το όραμα, η γειτονιά αυτή μέσα σ΄ αυτά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, της φτώχειας και της ανέχειας, να κάνει την δική της υπέρβαση.
Με τιμή σε όλους όσους κόσμησαν το ψηφοδέλτιο κι εκτίμηση σε όσες και όσους θα έρθουν να ψηφίσουν.
Γεωργογιάννης Δημήτριος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΥΠΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....

Να γιατί κάθε ΄΄κουράς΄΄ γίνεται (ή θέλει) να γίνει αρχηγός