ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΕΚ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή το σχέδιο νομού που αφορά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τον ΟΕΚ στον ΟΑΕΔ καθώς και της περιουσίας του, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Δικαιούχων ΟΕΚ, συνεδρίασε στην Αθηνά στις 14/3/2013.

Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκαν:

1)    Να συνταχθεί ανακοίνωση, την οποία και σας αποστέλλουμε, η οποία συνοψίζει τα συμπεράσματά μας σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο.

2)    Η παρούσα ανακοίνωση και εφόσον συμφωνείτε με το περιεχόμενο της, να αναπαραχθεί από εσάς και να διανεμηθεί σε όλους τους Δικαιούχους των κατά τόπον οικισμών.


3)    Η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα προωθηθεί στα κόμματα της βουλής, που έχουν εκδηλώσει την αντίθεση τους στο κλείσιμο του ΟΕΚ, με σκοπό να παρθούν υπ’ όψει οι προτάσεις μας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη βουλή.

4)    Θα ζητηθεί από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κόμματων αυτών να μεσολαβήσουν για την πραγματοποίηση συνάντησης τόσο με τον υπουργό εργασίας κ. Βρούτση , όσο και με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια.


5)    Ειδικά για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ καλό θα ήταν να αποσταλεί στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή από κάθε οικισμό ενημερωτικό υπόμνημα το όποιο θα καταγράφει όλα τα ιδιαίτερα – επί μέρους προβλήματα ανά οικισμό, εφόσον δε θα είναι δυνατή η εκπροσώπηση των οικισμών αυτών στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί.

6)    Καλό θα ήταν με αφορμή την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου να επιδιωχθεί ο συντονισμός των οικισμών ανά νομό και περιφέρεια καθώς και η κοινή δράση τους με μαζικούς φορείς, συνδικάτα και δήμους που θα εκδηλώνουν την υποστήριξη τους στα δίκαια αιτήματά μας.


7)    Η αντίδραση μας στο απαράδεκτο νέο σχέδιο νομού, καλό θα ήταν να εκδηλωθεί κατά τόπους με οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης αποφασιστεί από τους κατά τόπους οικισμούς.

8)    Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή προτείνει η κορύφωση όλων των ενεργειών μας εναντία στο νέο σχέδιο νομού να είναι η διοργάνωση μαζικής κινητοποίησης στην Αθήνα τις ημέρες της συζήτησης του νομοσχεδίου στη βουλή.

Τις επόμενες ημέρες καλό θα ήταν να προχωρήσουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας για παραπέρα πληροφόρηση και συντονισμό.



ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ:
ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΥΠΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....

Να γιατί κάθε ΄΄κουράς΄΄ γίνεται (ή θέλει) να γίνει αρχηγός