ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΑΜΟΣΠΙΤΑ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΤΡΑ ΧΙV


Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 11 Μαΐου 2010
Εργατικά... χαμόσπιτα
Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ
Παράδειγμα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και αναλγησίας της δημόσιας διοίκησης, χαρακτηρίζουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής την περίπτωση των εργατικών κατοικιών του Οικισμού «ΠΑΤΡΑ XIV» στη Λεύκα Πατρών.
Οπως καταγγέλλουν, τα διαμερίσματα, που παραχωρήθηκαν προσωρινά στους 60 δικαιούχους πριν από μόλις 10 μήνες, έχουν μεταβληθεί σε ανοιχτή πληγή για τους ενοίκους τους, καθώς τίποτα σχεδόν δεν λειτουργεί σωστά.
Σύμφωνα με τη γραπτή καταγγελία των ενοίκων στα διαμερίσματα της... συμφοράς -όπως τα αποκαλούν- η κατασκευαστική εταιρεία τα κατασκεύασε με προχειρότητες και με εργατικό προσωπικό το οποίο δεν γνώριζε καμιά οικοδομική εργασία. Επισυνάπτουν και λίστα με τις κατασκευαστικές αστοχίες των σπιτιών. Μεταξύ άλλων:
α) Εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις: έχουν συνεχείς διαρροές και τα πιο πολλά διαμερίσματα παρουσιάζουν υγρασία.
β) Επιχρίσματα και βαψίματα: με ένα απλό άγγιγμα στους τοίχους ή θα βγει ολόκληρο κομμάτι σοβάς ή θα φύγει μεγάλη επιφάνεια από το χρώμα.
γ) Στα δάπεδα η πλακόστρωση είναι ανάγλυφο ενός χάρτη με όρη και πεδιάδες, ενώ παράλληλα το 40% με 50% των επιφανειών είναι κούφια από κάτω.
δ) Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι κι αυτές σε άθλια κατάσταση, όπου μάλιστα σε κάποια διαμερίσματα εξέχουν γυμνά καλώδια, ενώ σε άλλα μέχρι πρότινος είχαν μόνιμα βραχυκύκλωμα.
ε) Ο μηχανισμός καλοριφέρ καθώς και τα σώματα καλοριφέρ όλο τον χειμώνα ήταν μια πηγή απ' όπου έρρεε νερό και όχι ζέστη. Ετρεχαν όλοι να βοηθήσουν στις πλημμύρες των διαμερισμάτων και των υπογείων από τις διαρροές.
στ) Οι κεντρικές πόρτες των διαμερισμάτων είναι σχεδόν όλες πετσικαρισμένες και ο κάθε ένοικος έχει προβεί σε δικιά του κατασκευαστική εφεύρεση για να κλείνει.
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ν. Τσούκαλης. *


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΥΠΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....

Να γιατί κάθε ΄΄κουράς΄΄ γίνεται (ή θέλει) να γίνει αρχηγός