Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου - Δημοσίευση 24ου Πρακτικού

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΛΕΥΚΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
        ΣΤΙΧΟΣ 1Α, ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΕΥΚΑΣ Τ.Κ. 263 33         ΤΗΛ. 2610 580148, 6946759476
                                                                                         
                                                                                                                                Λεύκα Πατρών 8 Οκτωβρίου 2017
ΠΡΑΚΤΙΚΟ  Νο 24

Α. Τα Μέλη της Προσωρινής Επιτροπής α) Φωή Ελένη, β) Αθανασίου Σπυρίδων, γ) Γένη Μαργαρίτα και δ) Βουρλούμης Παναγιώτης παρεχώρησαν σήμερα 9 Οκτωβρίου 2017, τα χρεωμένα αντικείμενα που αναφέρονται στο Πρακτικό Νο 14 του Βιβλίου Γενικών Συνελεύσεων καθώς επίσης α)  τον ισολογισμό Μηνός Σεπτεμβρίου 2017.

Β. Το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν προσκλήσεως του πλειοψηφήσαντος συμβούλου συγκροτήθηκε σήμερα 8/10/2017 και ώρα 11:00 σε σώμα με παρόντα τα 7 μέλη Γεωργογιάννη  Δημήτριο,  Αθανασίου  Σπυρίδων, Γένη  Μαργαρίτα, Βουρλούμη Παναγιώτη, φωή  Ελένη, Πιρπιλίδου Σοφία, Αργυροπούλου Τούλα και αφού έθεσε τον κορμό  σύνθεσης, προέβη στην  προβλεπόμενη ψηφοφορία και ανεδείχθη ως εξής :
(Σημειώνεται όπως, η όλη διαδικασία  θα λάβει χώρα σύμφωνα με τα οριζόμενα του Καταστατικού του Συλλόγου (αρθρ. 25, 26 και 28) δηλ. η ψηφοφορία διενεργείται από 5 μέλη. Δημιουργούνται 2 ακόμα θέσεις. Το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στην πρώτη Γενική Συνέλευση.
 
- Πρόεδρος                       :  Γεωργογιάννης  Δημήτριος

- Αντιπρόεδρος                :   Αθανασίου  Σπυρίδων

- Γραμματέας                   :   Γένη  Μαργαρίτα

- Ταμίας                            :   Βουρλούμης  Παναγιώτης

- Σύμβουλος (Έφορος)     :    Φωή  Ελένη           

- Ειδικός Σύμβουλος επί θεμάτων συντονισμού και καταγραφής προβλημάτων :  Πιρπιλίδου  Σοφία

- Ειδικός Σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνος Εκδηλώσεων:  Αργυροπούλου  Τούλα

Γ.  Κατόπιν αυτού, ορίσθηκαν οι Αρμοδιότητες :

-1.  Ο  Πρόεδρος  είναι  υπεύθυνος  για όλα  το φάσμα θεμάτων – προβλημάτων - ελέγχου αλλά και ενεργειών  του Συλλόγου.
Κάθε  τρίμηνο θα συγκαλεί το Δ.Σ., για πλήρη απολογισμό ενεργειών του Δ.Σ., έτσι όπως ορίσθηκε για κάθε μέλος του Δ.Σ.,
-2.  Ο  Αντιπρόεδρος  αναπληρεί και εκπροσωπεί τον Πρόεδρο (σε περίπτωση κωλύματος για όσο διάστημα αυτό διαρκεί) σε όλο το φάσμα ενεργειών και προβλημάτων, (όπως αυτά ορίζονται από το καταστατικό καθώς κι αυτών που θα προσδιορισθούν παρακάτω).
Κύριο μέρος των ευθυνών του είναι ο Επικουρικός Μηνιαίος Έλεγχος των ταμειακών εσόδων και εξόδων καθώς και η πορεία καταγραφής μελών.  
-3.  Γραμματέας, είναι υπεύθυνη για όλο το φάσμα γραφικών ενεργειών του Συλλόγου.
Είναι υπεύθυνη για την όποια μορφή ενημέρωσης (έντυπη – τηλεφωνική – ηλεκτρονική), είτε αυτές αφορούν ενημερώσεις του Δ.Σ., είτε των μελών του Συλλόγου και πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Ανακοινώνει τις Συνελεύσεις του Δ.Σ. (οι οποίες θα είναι ανοιχτές προς όλους) καθώς και των Γενικών Συνελεύσεων στον πίνακα ανακοινώσεων και στο blog του Συλλόγου.
Ενημερώνει μαζί με την Ειδική  Γραμματέα  το Βιβλίο Μητρώου Μελών του Συλλόγου καθώς και το Βιβλίο Πρωτοκόλλου,   
-4. Ταμίας είναι υπεύθυνος για έξοδα του Συλλόγου και κυρίως τα έσοδα από τις συνδρομές. Εντός του τριμήνου το προσδόκιμο είναι : το κάθε  μέλος που ψήφισε να δώσει τουλάχιστον (1) Ευρώ.
Κάθε μήνα ενημερώνεται το βιβλίο οικονομικών του Συλλόγου για (τα έσοδα και έξοδα μηνός).
Ο μηνιαίος ισολογισμός θα αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων.
Κύριος βοηθός στις ενέργειες του Ταμία είναι ο Σύμβουλος (Έφορος) του Συλλόγου και επικουρικά η Γραμματέας του Συλλόγου.
-5. Σύμβουλος (Έφορος), βοηθάει τον Ταμία και την Γραμματέα του Συλλόγου σε όποια συνδρομή χρειαστούν.
-6. Ειδικός  Σύμβουλος επί θεμάτων συντονισμού και προτεραιότητας προβλήματων που διαπιστώνει παράλληλα θα δίνει λόγο για την κατάσταση που θα επικρατεί στον νέο χώρο που διαμορφώνεται στην είσοδο του οικισμού από την οδό Λεύκας. 
-7. Ειδικός  Σύμβουλος επί θεμάτων δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο θα οργανώσουν εντός διμήνου την Κοινή Επιτροπή Κατοίκων της Περιοχής Λεύκας. Προς τούτο θα τηρηθούν (2) νέα Βιβλία το ένα (Καταγραφής Συναντήσεων – Επισκέψεων – Εκδηλώσεων), και το δεύτερο (Καταγραφής Πολιτών εκτός οικισμού, όπου πέραν αυτού στο ίδιο Βιβλίο θα συντάσσεται Πρακτικό κάθε Συνέλευσης για κοινά θέματα, προβλήματα, προβληματισμούς, κοινές δράσεις και διεκδικήσεις αλλά και σε ιδέες και απόψεις.

Δ.   Καθώς και οι συμβατές Υποχρεώσεις :

-Δ1. Πέραν αυτών των συμβατών υποχρεώσεων, όλα τα μέλη σε περίπτωση κωλύματος είναι υποχρεωμένα να το ανακοινώσουν έγκαιρα, ώστε να υπάρχει μερική ή καθολική βοήθεια.
-Δ2. Παράλληλα κάθε μέλος από τα ως άνω οριζόμενα, στα πλαίσια του όρου Σύλλογος και ζωντανή Συλλογικότητα είναι στην ευχέρεια του να ορίσει βοηθό ακόμα και βοηθούς του από τα μέλη του Συλλόγου. Χρονικός ορίζοντας για την τοποθέτηση των (βοηθών) μελών είναι το επόμενο δίμηνο.
-Δ3. Για θέματα που θα χρειαστούν ψηφοφορία, με κλήρωση θα απέχει ένα μέλος εκ των 8 μελών, πλην του προέδρου.   
-Δ4.  Κάθε  μέλος της  παρούσας σύνθεσης μπορεί  να συγκαλέσει έκτακτο ή τακτικά οριζόμενο, Δ.Σ. για οποιοδήποτε θέμα – πρόβλημα ή ενεργεία που χρίζει απόφασης.
-Δ5. Το Δ.Σ. έτσι όπως καθορίσθηκε θα μετέχει σύσσωμο σε κάθε ενέργεια – εκδήλωση – παρουσία, πλην σοβαρού κωλύματος από μέλος του οποίου η απουσία θα γίνεται έγκαιρα γνωστή.  
-Δ6. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και οι βοηθοί αυτών θα είναι υπεύθυνα για την καθαριότητα, συντήρηση, περιφρούρηση του νέου χώρου και απαρέγκλιτα θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σε όποιον προκαλέσει εσκεμμένη φθορά.

Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε και τέθηκαν άμεσα ζητήματα για τα οποία πρέπει να υπάρχει πάγιος και  οριστικός κανόνας.

Ε.   Αποφάσεις :

-Ε1.  Ήδη διανύσαμε τα πέντε χρόνια ύπαρξης του Συλλόγου ο κάθε οικιστής είχε όλη την ευχέρεια να συμμετάσχει στα κοινά και κυρίως στο κατασκευαστικό κομμάτι αλλά και την αποπληρωμή όπως αυτή προκύπτει με τα νέα δεδομένα. Όσοι απέχουν σαφώς και σημαίνει ότι ειδικά το κομμάτι αυτό τους είναι αδιάφορο ή το έχουν λύσει.
Το παρόν Δ.Σ., αποφάσισε ότι οι από εδώ και στο εξής οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί θα αφορούν απαρέγκλιτα τα μέλη του και όχι όλο τον οικισμό.

-Ε2. Θέματα και προβλήματα που θα θέτουν πολίτες εκτός οικισμού και τα οποία θα έχουν άμεση σχέση με την περιοχή μας, θα τίθενται σε έκτακτη Συνέλευση του Δ.Σ.

-Ε3. Την άμεση εκπόνηση των δράσεων (που έχουν προγραμματισθεί το προηγούμενο διάστημα) στην Ελεγκτική Επιτροπή. Για κάποιες απ΄ αυτές πρέπει να ενημερωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Πατρέων και Φορείς της Πόλης μας. (καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των τελικών σχεδίων για τις δράσεις είναι η 5η  Νοεμβρίου 2017 ημέρα Κυριακή).

-Ε4. Η 5η Νοεμβρίου 2017 ημέρα Κυριακή, ορίζεται η πρώτη Γενική Συνέλευση από το παρόν Δ.Σ.. Τα άμεσα θέματα που θα τεθούν προς ενημέρωση και ψήφιση είναι :
α) Επικύρωση διεύρυνσης μελών του Δ.Σ. από 5 σε 7,
β) Καθορισμός θέσεων και ενεργειών από τα μέλη του Συλλόγου απέναντι στον Ο.Α.Ε.Δ. και το Υπουργείο Εργασίας,
β) Οικονομικός απολογισμός (ισολογισμός – προϋπολογισμός δράσεων),
γ) Ενημέρωση και έγκριση προϋπολογισμού δράσεων για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους καθώς και για το έτος 2018.
-Ε5. Την αντικατάσταση της στρογγυλής σφραγίδας του Συλλόγου (λόγω φθοράς) με νέα. Προς τούτο εγκρίνεται το αναγκαίο χρηματικό ποσό.
-Ε6. Τα Πρακτικά των Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων θα τηρούνται και σε Η/Υ και θα αναρτώνται στο διαδίκτυο καθώς και στον Πίνακα Ανακοινώσεων, το αυτό θα ισχύει και για τους μηνιαίους ισολογισμούς.
-Ε7. Η Εφημερίδα του Συλλόγου, (Μια γειτονιά… μια Πόλη) θα συνεχίσει την εκδοτική της πορεία, σε τετραμηνιαία έκδοση. Το επόμενο φύλλο θα εκδοθεί το μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.
-Ε8. Την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής σε όλα τα μέλη του Συλλόγου που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.
-Ε9. Να γίνουν οι ενέργειες έτσι όπως έχουν σχεδιασθεί από την δική μας πλευρά σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας cosmote στο κτίριο του ΟΤΕ

ΣΤ.  Τέθηκαν  προς  άμεση  προτεραιότητα  και  ενέργειες:

-1.  Να επιλυθεί  το  θέμα  με  τα εισιτήρια του Αστικού  ΚΤΕΛ  που δεν διατίθενται  στην  Περιοχή μας και οι επιβάτες το πληρώνουν επιβαρυμένο στον οδηγό του λεωφορείου,
-2.  Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου σε επίσκεψη στην περιοχή μας του Αντιδημάρχου Μελλά Παναγιώτη, πέραν των άλλων των οποίων συζητήθηκαν, του γνωρίσαμε και τις αναγκαίες χωροταξικές επεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν πλησίον της Εκκλησίας Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς επίσης και τις αναγκαίες συντηρήσεις της Εκκλησίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συναντηθεί ο κ. Αντιδήμαρχος με τον Εφημέριο της Εκκλησίας Πατέρα Δημήτριο, προκειμένου να γίνει πλήρη καταγραφή των αιτημάτων. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα προσπαθήσει να είναι σύσσωμο στην συνάντηση και επιπρόσθετα μια από τις προτεραιότητες του Συλλόγου θα είναι η εξεύρεση πόρων για τις αναγκαίες επισκευές της Εκκλησίας.
-3. Άμεσα να ενημερωθεί η ΔΕΗ για να ασφαλίσει την πόρτα του Υποσταθμού που βρίσκεται εντός του οικισμού.
-4.  Να έρθουμε σε συνεννόηση με την Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για να διασφαλισθεί η ασφαλή έξοδος από την οδό Ψαρών στην οδό Ευβοίας.
-4α.  Στην ίδια Υπηρεσία να γίνει αίτημα για διαγράμμιση διάβασης  πεζών στο οδόστρωμα της οδού Λεύκας  (στα σημεία εξόδου του οικισμού καθώς και στο ενδιάμεσο εξόδου και Δημοτικού Σχολείου).
      
ΣΤ.  Η Συνεδρίαση έλαβε τέλος την 13.30 ώρα, τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος θα ενημερώσει αναλυτικά το κάθε μέλος για τις αρμοδιότητές του.
Τα αναγραφόμενα στο παρόν Πρακτικό Νο     αναγνώσθηκαν και βεβαιώθηκαν και υπογράφονται ως ακολούθως απ΄  όλα τα μέλη.


          Ο Πρόεδρος                        Η Γραμματέας                                Ο  Αντιπρόεδρος   

Δημήτριος Γεωργογιάννης          Γένη Μαργαρίτα                         Αθανασίου Σπυρίδων

                                    
                             Ο  Ταμίας                                               Η Σύμβουλος

                 Βουρλούμης Παναγιώτης                                   Φωή Ελένη


    Η Ειδική Σύμβουλος επί θεμάτων συντονισμού     Η  Ειδική Σύμβουλος  δημοσίων σχέσεων

                      Πιρπιλίδου  Σοφία                                                  Αργυροπούλου  Τούλα                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΥΠΟΥΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ....